Make your own free website on Tripod.com
Michael Jansen
Biografie

HOME

Gastenboek
Email
Fun
Biografie
Links
Foto's 1
Foto's 2
Foto's 3
Nieuws
Nieuwe foto's

 

Michael Jansen

Michael Naam:Michael Jansen
Geboren: 10-06-84
Plaats: Nijmegen 
Land: Nederland
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Nijmegen
Lengte:1.84
Gewicht:77kg
Vorige verenigingen: S.V. Nijmegen
Positie: verdediger
Favoriete positie: achterin maakt niet uit waar
Sterke punten: koppen 1 tegen 1
Mindere punten: explosiviteit
Hobby: computeren, films kijken
Favoriete speler: heb ik niet
Favoriete artiest: Marco Borsato, usher
Hekel aan: rijst en oneerlijkheid
Respect voor: mijn ouders en mijn vriendin


Clubs: SV. Nijmegen, Vitesse
Geselecteerd voor: Oranje onder de 16-17-18-19- Olymisch XI

Debuut Vitesse selectie: 23 februari 2002

2002/03 heeft Michael 11 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld en 2 doelpunten gemaakt.

2003/04 10 wedstrijden gespeeld in de HC Eredivisie en 1 wedstrijd in de Amstelcup waarin hij ook 1 doelpunt gescoord heeft.

Debutant Michael Jansen geniet op Anfield Road

Debuteren in het eerste elftal op Anfield Road en nog een goede partij afleveren ook. Voor Michael Jansen is Liverpool-Vitesse (1-0) een wedstrijd om nooit te vergeten. "Ik heb er gewoon geen woorden voor. Dit is zo mooi." Gistermiddag om vijf uur, vlak na het eten, hoorde Michael Jansen dat hij mocht opdraven op Anfield Road. Minder dan vier uur voor de wedstrijd tegen Liverpool, maar zenuwachtig werd de achttienjarige Vitesse-verdediger niet. "Ik ben vrij nuchter", zei hij na de UEFA Cup-partij. "Het maakt me niet uit waar ik speel of tegen wie ik speel."

Jansen dankte zijn optreden op het heilige gras in Liverpool aan de blessure van Marian Zeman. De mandekker uit Slowakije moest op het laatste moment afhaken, hij ondervond toch te veel hinder van zijn slepende rugkwetsuur. Aangezien Ruud Knol al weken buitenspel staat met een knieblessure, moest Snoei kiezen tussen twee onervaren jeugdspelers: Michael Jansen en Michael Dingsdag.

De keuze viel op Jansen, die het vertrouwen van de trainer niet beschaamde. Spelend naast aanvoerder Dejan Stefanovic bleef hij verdienstelijk overeind tegen Michael Owen en El-Hadji Diouf, twee sterren op het voorbije wereldkampioenschap. Een keer werd het Arnhemse verdedigingsduo geklopt, toen Owen de enige treffer scoorde. "Hij glipte tussen Dejan en mij door. Jevric stopte de bal goed, maar daarna scoorde Owen in de rebound alsnog. Kun je zien hoe snel en goed Owen is", zei Jansen, die vooral in de tweede helft enkele keren een Engelse aanval blokkeerde. Met een fraaie snoekduik kopte Jansen een bal terug op zijn doelman, voordat Owen gevaarlijk kon worden. En na zijn enige slippertje had Diouf een vrije doortocht, maar Jansen herstelde zijn fout met een goede sliding.

De linksbenige verdediger kon met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut in de hoofdmacht. "Het is shit dat we hebben verloren", zei Jansen, die met rugnummer 24 speelde. "We hadden hier niets te verliezen en zijn er vol voor gegaan. Ik heb zelf goed gespeeld. Daarom is dit voor mij toch een mooi debuut."

De geboren Nijmegenaar is al de vierde speler die dit seizoen debuteert in de hoofdmacht van Vitesse. Middenvelder Rick Bochem, de aanvallers Kalle Sone en Eldridge Rojer, ze zijn de voorbije weken allemaal door hoofdtrainer Mike Snoei aan het echte werk gezet.

Jansen stapte zes jaar geleden de jeugdopleiding van Vitesse binnen. Zijn loopbaan begon van de amateurclub SV Nijmegen, waarna hij in Arnhem in de selectie van Vitesse C1 een plek kreeg. Hij is tweedejaars A-junior. En in de voorbereiding op het huidige seizoen maakte hij al deel uit van de hoofdselectie, in een soort stageperiode van zes weken.

Daarna keerde hij voor even terug naar het tweede elftal. Door de personele nood kwam Jansen al snel weer bij de hoofdmacht. Hij moest het doen met wedstrijden in het beloftenelftal, bij het eerste kwam hij niet verder dan een handvol keren warmlopen. Tot gisteravond.

Knol komt voor de winterstop niet meer in actie en de blessure van Zeman is er een van terugkerende aard. Jansen heeft op Anfield Road in elk geval aangetoond dat hij klaar is voor het grote werk in de hoofdmacht, dat hij als vervanger het vertrouwen kan krijgen.

Balend van de nederlaag, maar vooral nagenietend van zijn eigen optreden stapte hij in Liverpool onder de douche. "Dit is echt heel mooi", zei de glunderende Jansen. "Ik heb er geen woorden voor. Prachtig. Deze wedstrijd zal ik nooit vergeten."

De Gelderlander 13-12-02

Donderdag 12 december 2002 Goed debuut, helft duo M&M, Michael Jansen in Vitesse 1 op Anfield Road

Vanavond heeft Michael Jansen een zeer verdienstelijk debuut gemaakt in Vitesse 1. Dit gebeurde op een memorabele plaats namelijk, Anfield Road Stadium in Liverpool. Hij heeft de gehele wedstrijd constant en zeker gespeeld zonder dat hij in grote problemen kwam tegen Michael Owen. Dat de kleine aanvaller toch kon scoren lag niet aan Jansen maar aan, de afgelopen week nogal "wild om zich heen trappende", Dejan Stefanovic. De andere helft van het duo M&M, Michael Dingsdag, mocht een derde deel van de wedstrijd mee spelen. Ook hij deed het naar behoren en kwam niet in de problemen. Voor Vitesse is dit een lichtpuntje. Zeker gezien de komende periode waarin spelers zoals Stefanovic (regelmatig geel) of Zeman (regelmatig geblesseerd) dan zouden moeten worden gemist. De andere jonkies, Jhon van Beukering en Eldridge Rojer kwamen niet in het veld.
VJS 13-12-2002

Voor Michael Jansen gaat alles hard

Steeds vaker en steeds sneller waaien de jonge talenten van Vitesse over naar de selectie. Jeugdinternational Michael Jansen zit midden in zijn proeftijd. De jonge Nijmegenaar kent zijn talent. "Ik ben hard." Michael Jansen heeft een stapje voor op zijn leeftijdgenoten. De jonge verdediger van Vitesse, net 18 jaar, is groot, krachtig en sterk.

Tegen de amateurs van Bennekom kwam hij zaterdag voor de derde keer in actie voor de hoofdmacht van Vitesse. Het vermoeide elftal van trainer Mike Snoei won met 6-0 en Jansen viel na rust in voor aanvoerder Dejan Stefanovic.

Twee weken geleden meldde hij zich op verzoek van Snoei bij de selectie voor een stageperiode. Hoe beter hij het doet, hoe langer hij mag blijven. "Ik hoop natuurlijk dat ik zo lang mogelijk bij de selectie mag blijven. Als ik terug moet naar Jong Vitesse, is dat geen probleem. Dan zal ik daar net zo hard mijn best doen als nu", zegt de nummer 24 van Vitesse.

Zoals alle verdedigers in de oefenduels tegen amateurs, hoefde Jansen zaterdagmiddag tegen Bennekom zijn talenten niet aan te spreken. Aanvallen op het doel van Vitesse werden doorgaans in de kiem gesmoord en in de persoonlijke duels komt Jansen niet zo gauw in de problemen.

"Ik ben hard, ik ben goed in de één tegen één duels en ik kan goed koppen, zowel verdedigend als aanvallend", antwoordt Jansen als hem wordt gevraagd naar zijn kwaliteiten.

De selectie van Vitesse heeft twee zware weken achter de rug. Vooral het voorbije vijfdaagse trainingskamp in Hoenderloo haalden Snoei en assistent Theo Bos de zweep over de groep.

Jansen vond het wel meevallen. "Ik kan het goed aan, problemen heb ik niet gehad. Ja, een beetje spierpijn, maar dat is normaal", vindt de jeugdinternational, die gewend is om de jongste in een selectie te zijn.

Hij is bezig aan zijn zevende seizoen bij Vitesse, waar hij in de C-jeugd begon. Vier kampioenschappen later mag de Nijmegenaar ruiken aan het grote werk. Hij is al jaren jeugdinternational. "Voor het eerst bij Oranje onder 15 en vanaf die tijd ben ik er altijd bijgebleven. Nu hoor ik bij onder 18, maar speel ik bij onder 19. Ik speel altijd een selectie hoger dan ik mag. Laatst werd ik voor Jong Oranje opgeroepen, maar dat heb ik afgezegd omdat ik examen moest doen."

Hij is lang niet uniek, maar opvallend is het wel in tijden van grote tegenstellingen. Michael Jansen komt uit Nijmegen, maar speelt voor Vitesse. Spelers als Roy Makaay en Willem Korsten gingen hem voor. Ook jeugdinternational Piet Veldhuizen, een talentvolle doelman in de Arnhemse jeugd, komt uit Nijmegen.

Jansen stamt nota bene uit een echte NEC-familie. Hij lacht. "Ik wilde altijd al profvoetballer worden. Als Vitesse je dan vraagt, ben je natuurlijk blij. Vroeger was ik altijd voor Ajax, niet voor NEC of Vitesse. Dus dat speelde toen niet zo'n rol. Mijn vader heeft vroeger wel in de jeugd van NEC gespeeld, tot en met de A en nu gaat mijn jongere broertje naar NEC. Ik woon ook in een buurt waar veel NEC-fans zitten, bij het Waterkwartier. Ik ken wel jongens van de harde kern, maar dat is geen probleem. Een beetje ouwehoeren en zo, dat wel. Ik ben natuurlijk ook geen bekende voetballer."

Hieronder een foto van de 12 jarige Mitchel Jansen die eveneens succesvol in het voetbal is, alleen dan wel bij aartsrivaal NEC, maar dat brengt alleen maar leuke pesterijen mee tussen de gebroeders Jansen

                                        

Aanvankelijk leek hij zijn vader achterna te gaan. Jansen was een linksbuiten, maar schoof in tegenstelling tot pa steeds verder naar achter. Via het middenveld en de linksbackpositie, is hij nu een centrale verdediger. Of daar ook zijn toekomst ligt, kan hij niet zeggen. "Linksback of centraal, dat maakt mij niks uit. Ik vind de backplaats leuk omdat je dan veel kunt opkomen. Centraal moet je anders spelen, veel één tegen één duels, maar daar ben ik wel goed in. Misschien wel omdat ik vroeger aanvaller ben geweest. En ik ben vrij hard, dat moet ook wel."

Elke thuiswedstrijd van Vitesse zat hij de voorbije jaren in Gelredome, te kijken naar zijn voorbeeld. "Toen ik heel jong was, keek ik naar Bergkamp. Later werd Marc van Hintum mijn idool. Altijd opkomen over de zijkant en een goede mentaliteit. Hij wil altijd winnen, ik ook, daar heb ik alles voor over."

Vooralsnog zit de winst van Michael Jansen in de verlenging van zijn stage bij de hoofdmacht. Trainer Mike Snoei zal de jongeling ook de komende week, met sterkere tegenstanders als Antwerp (dinsdag) en Hapoel Tel Aviv (zaterdag), bij de groep houden.

Snoei: "Ik ben erg tevreden over Michael Jansen, daarom hou ik hem langer bij de selectie. Hij ligt goed in de groep en neemt zelf initiatief. Ik wil hem nu tegen sterkere tegenstanders zien. Hij zal zeker speeltijd krijgen, daarna gaan we beslissen. Hij moet in elk geval niet op zijn tenen hoeven lopen."

Michael Jansen wacht het wel af. "Ik hoor wel hoe lang ik erbij mag blijven. Ik heb alles over voor het voetbal, ik leef ervoor. Zorg dat ik niet te laat naar bed ga, ga niet stappen of zo. We zijn donderdag naar de bioscoop geweest. Dan ga ik daarna niet met de jongens mee, maar stap ik in de bus. Een beetje rusten is belangrijk. Ik heb er vertrouwen in dat ik ga slagen", zegt Jansen. "Later wil ik mezelf niet het verwijt kunnen maken dat ik er niet alles aan heb gedaan."

Gelderlander 22-7-2002

Michael Jansen (17) in selectie van Vitesse

Michael Jansen maakt vanavond zijn debuut in de hoofdselectie van Vitesse, voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. De 17-jarige jeugdinternational is tijdelijk door trainer Edward Sturing overgeheveld naar het eerste elftal. Het is zeker niet ondenkbeeldig dat de linksachter vanavond in Gelredome in actie zal komen. Sturing kan immers geen beroep doen op Stefan Nanu, die aan de topper tegen Feyenoord een hamstringblessure heeft overgehouden. Daardoor speelt Louis Laros tegen Den Bosch links in de verdediging. Het is zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal. Laros heeft na de winterstop alleen een invalbeurt tegen Feyenoord in de benen.

"Het is afwachten of Louis negentig minuten kan volhouden", zei Sturing gisteren. "Michael Jansen ken ik van de periode dat ik trainer was van de C-jeugd. Hij doet het nu heel goed in het tweede, waar hij job Komol uit het elftal heeft verdreven."

Jansen zal maandag weer gewoon meetrainen met het tweede elftal. Sturing: "Het is voor hem enorm leerzaam een keertje bij het eerste elftal te zitten."

"Dit is natuurlijk ontzettend mooi", reageerde Jansen. "Ik zit pas een week of vier bij het belofteteam. Wie weet kom ik tegen Den Bosch een paar minuten in het veld, dat zou echt fantastisch zijn."

Naast Nanu en de langdurig gekwetsten Theo Janssen en Mamadou Zongo kan Sturing vanavond ook geen beroep doen op Didier Martel (hamstring), Remco van der Schaaf (enkel), Bob Peeters (voet), Gert Claessens (trainingsachterstand) en Tijjani Babangida (ziek).

De hoofdtrainer hoopt na het weekeinde weer wat meer spelers tot zijn beschikking te krijgen. Maar dat is nog maar zeer de vraag. Afgezien van Babangida, gaat het om slepende kwetsuren.

Zo klaagde Martel gisteren nog steeds over een stijve spier in de hamstring. En Van der Schaaf gaf aan dat hij mikt op een rentree tegen FC Twente, over twee weken in Gelredome. De uitwedstrijd tegen Roda JC, maandag over een week, komt voor hem waarschijnlijk te vroeg.

Door de personele problemen hoeft Sturing weinig te puzzelen bij de samenstelling van het elftal van vanavond. Natuurlijk schenkt hij vertrouwen aan de spelers die vorig weekeinde een topprestatie leverden tegen Feyenoord (2-1).

"Het publiek heeft van die wedstrijd genoten", aldus de coach. "Dat voelde ik op de bank, dat merkte ik aan de reacties. je weet dat dat niet in elke thuiswedstrijd lukt. Maar ik hoop dat het publiek ook vanavond kan genieten."

Den Bosch is echter de meest negatief spelende ploeg van de eredivisie. En zal dus zeker niet mee willen werken aan een appetijtelijke voetbalmaaltijd.

Woensdagavond zag Sturing in Den Bosch hoe de plaatselijke FC met 4-1 werd afgedroogd door FC Groningen. Na een goed begin van de competitie lijkt de promovendus onderhevig aan verval. "Maar Den Bosch blijft een heel vervelende ploeg om tegen te spelen", sprak Sturing waarschuwend. "Groningen won met ruime cijfers omdat het vroeg op voorsprong kwam. Dan wordt het makkelijker, dan krijg je wat meer ruimte."

In de laatste vier thuiswedstrijden kwam Vitesse telkens op achterstand. "We hebben tegen Fortuna Sittard (1-1) gezien dat je dan een heel moeilijke wedstrijd speelt", aldus Sturing. "Dus is het zaak vroeg te scoren."

Opstelling Vitesse: Jevric; Cornelisse, Knol, Stefanovic, Nanu; Hofs, Kreek, Diarra, Fortes; Sikora en Mbamba.


Michael Jansen maakt vanaf 8 juli 2002 een aantal weken deel uit van de selectie van trainer Mike Snoei.

Jansen zal de eerste weken van de voorbereiding meetrainen met de A-selectie. In die periode wordt de 18-jarige verdediger getest door de technische staf. Technisch manager Jan Streuer: "We willen kijken hoe Michael zich houdt in die weken. Het is een soort van stage. Hij is in feite nog een tweedejaars A-speler, maar werd onlangs wel geselecteerd voor het Nederlands elftal onder 21 jaar.

Michael Jansen maakte het afgelopen seizoen in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch ook al deel uit van de selectie van Vitesse. Door blessures voegde Edward Sturing hem toe aan de groep. Een invalbeurt zat er toen echter niet voor hem in.

Hoi Michael,
Welk debuut vond je mooier? Liverpool uit of Excelsior thuis?
, Heb je een bepaalde speler als grote voorbeeld? Ewout

Die van Liverpool vond ik mooier omdat dat voor mijn gevoel eigenlijk mijn echte debuut was. Ik heb niet echt een bepaalde speler als voorbeeld, maar ik keek graag naar van Hintum.

Zijn special , Michael beantwoord de vragen van de Fans Hoi Michael
Is er nu veel verschil in het spelen bij jong Vitesse en de selectie, en wat wordt je volgende stap of ben je van plan nog heel lang bij Vitesse te blijven.
Theo

Bij de selectie is het veel meer gedisciplineerd en alles gaat veel sneller. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat in het voetbal, maar mijn droom is om ooit in Engeland te spelen. Maar voorlopig heb ik het prima naar mijn zin bij Vitesse.

Michael
Als Nijmegenaar moet je ons eens eerlijk vertellen, want vind jij nu echt van onze tegenstander uit ODW, zou je bijvoorbeeld ooit een contract kunnen tekenen bij NEC.Gr
Johan

Ik heb niks tegen nec, mijn broertje voetbalt zelfs bij nec. Als het goed zou zijn voor mijn carrière als profvoetballer zou ik best bij nec kunnen spelen, maar het is natuurlijk wel een stapje omlaag en ik hoop alleen maar omhoog te gaan.

Michael
Met wie trek je het meeste op bij Vitesse, en wat vindt je ervan dat talenten als Jhonny en Michael Dingsdag mogen vertrekken om wedstrijd ervaring op te doen, kunnen ze niet beter de selectie van Vitesse versterken ipv bij de tegenstander in het veld te gaan staan.
Nico

Ik trek het meeste op met Stijn Schaars. Die ken ik nog uit de jeugd en we zijn altijd veel met elkaar opgetrokken. Als die jongens bij vitesse alleen maar op de bank zitten, dan is het voor hen misschien beter om ergens anders ervaring op te doen en daarmee zichzelf te verbeteren, zodat ze beter terugkeren bij Vitesse.

Michael
Volgens de jeugd site ben je vanaf de SV Nijmegen naar vitesse gekomen, hoe lang speel je dit spelletje dan al en bij welk team kwam je bij Vitesse binnen als jong talentje.
En is Vitesse een tussen stop naar bijv clubs als Ajax, PSV of Feyenoord, of ga je liever gelijk richting Engeland of Italië.
Ron

Ik voetbal al sinds mijn vierde. Ik kwam in de c-jeugd bij vitesse, toen was ik 12 jaar. Ik ben nu 18, dus ik voetbal al 6 jaar bij Vitesse. Mijn droom is om in Engeland te voetballen, maar voorlopig voetbal ik nog bij Vitesse, dus ik denk daar nog niet aan.

Michael
Wat vindt je van de handel en wandel bij Vitesse buiten het sportieve gebeuren om, zoals bijv de financiën en onderzoeken die gaande zijn, speelt dit bij de spelers of gaat dit buiten jullie om. Gaat dit niet ten koste van jullie presteren in het veld.
Gr Johan D ( nee een andere)

Ik hou me daar niet echt mee bezig. Ik ben nog jong, dus ik richt me alleen maar op het voetbal. Het heeft voor mij daarom ook geen invloed in het veld en ik denk voor de rest ook niet. We worden wel altijd op de hoogte gehouden over hoe het ervoor staat met de club.

Beste Michael Jansen
Hoe is het om als ODW er bij de directe tegenstander uit Arnhem in het veld te staan, geeft je dat een speciaal gevoel of zou je ook zo bij nec in het veld kunnen staan.
Jhon

Het geeft me wel een speciaal gevoel, maar ik heb niks tegen nec, al weet ik bijna als geen ander hoe Vitesse- en nec supporters tegenover elkaar staan. Als het voor mijn voetbal carrière goed zou zijn, zou ik ook bij nec in het veld kunnen staan, maar laten we daar maar niet aan denken. Ik speel nu bij Vitesse en ik heb het heel erg naar mijn zin.

Michael
Wat vindt je ervan dat Vitesse zo slecht presteert in de competitie en Europees zo kon vlammen tegen Bremen en klasse speelde in Liverpool, waar heeft dat volgens jouw mee te maken.
Ronnie

Ik denk dat het komt doordat je tegen Bremen en Liverpool in 1 of 2 wedstrijden moest laten zien en in de competitie heb je vaak het gevoel dat je het nog goed kan maken.

Michael, hoe sta jij persoonlijk tegenover de snelle verjonging, in Vitesse 1, en hoe ga je ermee om?
Plin

Ik ben er natuurlijk nu wel blij mee, omdat ik de kansen heb kunnen krijgen, maar teveel jongeren is ook niet goed, omdat het dan ontbreekt aan ervaring en ervaring is ook heel belangrijk in een team.

Hoi Michael!
Wat ik wel eens wil weten: hoe komt het dat onze jeugd er vaak niet gelijk staat in het eerste? Dezelfde lichting van Ajax (de Jong, v/d Vaart, v/d Meyde, Pienaar, Yakubu, Van Damme, Stekelenburg) draait nu al mee in de wereldtop, terwijl bij ons maar niemand echt wil doorbreken. En dat terwijl "onze" jongens toch kampioen werden in de A en Ajax tweede...
Is dit puur een mentaliteitskwestie, of liggen er andere oorzaken aan ten grondslag?
Overigens heb jijzelf nu twee fantastische wedstrijden in het eerste gespeeld, mijn complimenten daarvoor!
Groeten! FA1

Bedankt voor het compliment!
Ik heb eigenlijk geen idee waarom daar meer jongens doorbreken. Misschien omdat Ajax meer individualisten heeft en Vitesse meer teamspelers. Dat is ook de reden waarom Vitesse met de jeugd vaak kampioen wordt. Het is niet echt een mentaliteitskwestie, want daarmee zit het bij ons wel goed.

Beste Michael
Welke trainer heeft jouw voorkeur, Sturing of Snoei, je hebt ze tenslotte beide als trainer gehad, en wat zijn de verschillen in hun training methoden.
Robby

Ik heb geen voorkeur voor een trainer, Sturing heb ik alleen in de jeugd meegemaakt en 1 wedstrijd bij het eerste. Hij heeft een hele goede indruk op mij gemaakt. Snoei maakt ook een goede indruk op mij bij het eerste. Qua trainingsmethoden verschillen ze niet zoveel met elkaar.

Michael
Regelmatig zie ik je nog bij wedstrijden van de Jeugd, blijf je die volgen? En wie zie je als eerste van de jeugd bij de selectie in het Gelredome spelen.
TB

Ja, ik blijf ze zeker volgen. Bij sommige jongens heb ik 6 jaar in het elftal gezeten, dus ga ik daar graag naar kijken. Ik zie Stijn Schaars wel snel bij de selectie spelen.

Je debuut belooft veel, je spel straalt wilskracht en plezier uit. Speel je ook echt met plezier, ben je er trots op om voor Vitesse te mogen spelen?
Als dat zo is kun je dat dan wat laten afstralen op de jongens die er vaak bij lopen alsof ze op een maandag naar hun werk moeten terwijl ze die avond ervoor flink gezopen hebben.
Als de Vitesse spelers zich afvragen waarom het publiek ontevreden is, dan is dat omdat ze gewoon weg niet voldoende voor doen of plezier uitstralen. En Michael ben jij wel iemand die naar het publiek komt om ze te bedanken? En niet zoals veel spelers weg lopen bijvoorbeeld in Liverpool. Terwijl veel supporters er een ongelofelijke reis op hadden zitten die ook nog eens niet goedkoop was.
Blijf zo spelen en hopelijk blijf je plezier houden en met Vitesse kun je echt hoog komen. Draag de kleuren geel en zwart met trots. Ondanks dat je niet uit Arnhem komt.
groetjes inge

Ik speel echt met heel veel plezier, als ik dat niet had gehad dan was ik gelijk gestopt. Ik heb echt alles over voor het voetbal. Ik denk dat iedereen in ons elftal plezier heeft in het voetbal, alleen in moeilijke tijden is dat ver te zoeken. We proberen er alles aan te doen om hoger op te komen zodat het plezier weer uit kan stralen. Ik ga altijd naar het publiek om ze te bedanken. Ik vind ze heel erg belangrijk voor de club maar ook voor mezelf. Ik vind dat je er heel veel aan hebt. Ik zal de kleuren zeker met trots dragen. Het is tenslotte een droom die uitkomt.

Michael
Als jeugd speler heb je een fantastisch debuut gemaakt en ben je in een klap jeugd af, maar met welke spelers uit de jeugd zou je graag nog eens in het eerste spelen. En met welke speler trek je het meeste op in de selectie of is het een jeugd speler die je maatje is. Ben trouwens wel blij dat je nooit bij NEC bent gaan spelen, maar wat vindt je daar zelf van als geboren nijmegenaar.
Ruben H.

Ik zou graag met de jongens voetballen waarbij ik 6 jaar in het elftal heb gezeten, dat zijn onder andere Stijn, Achmed, Jaap en nog wat jongens. Bij de selectie ga ik vaak om met Dingsdag, maar met Stijn Schaars ga ik toch het meeste om. Achteraf moet ik misschien wel blij zijn dat ik bij Vitesse en de jeugd ben gekomen en niet bij nec, maar dat komt omdat ik nu bij het eerste zit en je weet nooit of dat bij nec ook wel gelukt was dus ik ben eigelijk wel blij.

Michael
Wat zou Vitesse nog aan moeten trekken om weer een top ploeg te worden en weer mee gaan draaien in de top 10.Of is de komst van van Halst al een stap in die richting.
Waar denk jij dat we aan het eind van het seizoen staan.
Anja

Ik denk dat we een goed team hebben en de komst van van Halst is zeker een versterking. Het ontbreekt soms nog aan geluk. We moet nu gewoon vechten voor elk punt en dan zo snel mogelijk daaronder weg. En je weet nooit waar we eindigen dat ligt ook aan de andere clubs.

Je broer speelt bij NEC. Leidt dat tot conflicten bij de familie Jansen? Heeft Vitesse volgens jou een fout gemaakt door hem niet op te nemen in een jeugdselectie?

Nee hoor, het is juist wel leuk onder elkaar een beetje ouwe hoeren en zo.
Of Vitesse een fout heeft gemaakt dat kan je nu nog niet zeggen. Pas als hij het eerste heeft bereikt dan kan je pas zeggen dat ze hem hadden op moeten nemen in een jeugdselectie.

Hoe vind je het dat je nu ineens zo belangrijk bent bij het eerste?

Ik vind het een droom die uitkomt, elke jongens droom is om profvoetballer te worden. En die droom is nu aan het uitkomen dat is echt prachtig. Ik hoop ook nog lang belangrijk te zijn voor Vitesse.

Hoe heb je je zo goed kunnen aanpassen wat betreft het niveauverschil tussen de A-1, het tweede en het eerste?

Dat gaat een beetje vanzelf, je wordt goed opgevangen in de groep, luister goed naar wat de trainers zeggen en kijk en leer van andere spelers ook naar dingen die fout worden gedaan.

Heb je shirtjes geruild na Liverpool - Vitesse en zo ja, met wie?

Nee ik heb geen shirt geruild ik heb die van mezelf gehouden en ze hangen nu op mijn kamer.

Wat zijn je verwachtingen voor de, nabije, toekomst?

Steeds belangrijker worden voor de groep en elke wedstrijd zo goed mogelijk presteren en wat daarna komt dat weet je nooit, ik hoop ooit nog eens naar Engeland te kunnen gaan, maar dat is nog ver weg.

Hoe zou je ermee om gaan als je weer terug moet naar het 2e, omdat geblesseerde spelers terugkomen?

Ik zou daar gewoon net zo hard me best doen als in het eerste zodat ik zo weer terug ben bij het eerste.

Blijf je het liefst bij Vitesse of is/zijn er nog club(s) in binnen- en buitenland waar je later graag zou willen spelen?
Yb

PSV vind ik een mooie club maar Engeland is zeker mijn droom, maar voorlopig zit ik bij Vitesse en ik heb het prima naar mijn zin.

Hoe beviel het debuut in Liverpool?

Het was echt het mooiste moment van mijn leven

Waarom denk jij dat je een goede verdediger bent?

wie zegt dat ik mezelf een goede verdediger vind

Tegen welke aanvaller zou je liever niet willen spelen?

Tegen niemand, elke spits is voor mij weer een uitdaging

Hoe bevalt het om als geboren Nijmegenaar bij Vitesse te spelen?

Het bevalt me prima

Hoe zie jij jouw toekomst?

Ooit een keer naar Engeland om bij Arsenal of Liverpool te spelen.

Op welke positie zal Vitesse dit seizoen eindigen?

9

Hou jij je bezig met de financiële perikelen van Vitesse?

Nee helemaal niet ik speel gewoon mijn wedstrijden

Heb jij nog een jeugd contract of een volwaardig contract?

jeugd contract

Ik heb ietwat zwaardere vragen voor Michael:
hoe ga je straks om met de terugval, die je zeker zult krijgen, en hou je daar al rekening mee?

Ik hou daar geen rekening mee, want iedereen is anders wie zegt dat er zeker een terugslag komt. maar stel dat die zou komen dan zou ik gewoon hard blijven werken en dan komt het vanzelf weer goed.

Op welke leeftijd acht jij je rijp genoeg om de overstap naar een topclub te maken (er vanuitgaande dat je van talent de stap maakt naar topper natuurlijk)?

Ik denk dat leeftijd niks uitmaakt als je lekker in je vel zit en het gaat allemaal goed dan ben je er klaar voor, meestal is het wel zo dat verdedigers wat langer de tijd nodig hebben.

Hoe zet je je over een enorme misstap heen, mocht je een beslissende fout in een wedstrijd maken, en hoe ga je om met de reacties van het publiek daarop?

Ik denk dat ik nuchter genoeg ben om te beseffen dat het een hele grote fout was maar zoiets doe je niet expres. Ik zou proberen weer goed te gaan trainen zodat je weer vertrouwen krijgt.

Hallo Michael,
Ik vraag me af wat je beste positie is, centraal of linksback? Zoals je weet heeft Nederland erg grote problemen op links en ik vraag me af of jij onze toplinksback voor de toekomst bent, heb je daar de snelheid/ wendbaarheid voor?
Groeten, Alessandro

Het maakt mij niks uit, in de jeugd heb ik veel linksback gespeeld en ben door snelheid en wendbaarheid nooit in de problemen gekomen, ik richt me bij het eerste op die twee posities en dan zien we wel waar ik uit eindelijk terechtkom.

Wat wil je zelf nog kwijt aan de supporters van Vitesse en de lezers van deze special?

Ik wil ook nog ff zeggen dat jullie een fantastisch publiek zijn die altijd achter het team staat ook in moeilijke tijden. Ik hoop dat jullie dat blijven doen, want dat geeft ons een ongelooflijke steun. en dan ben ik er van overtuigd dat we niet meer naar beneden hoeven te kijken maar naar boven Michael Jansen

Ierland ook sta-in-de-weg voor onder negentien
Het seizoen voor Oranje zit erop. In totaal spelen de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB deze voetbaljaargang 104 interlands. 45 ontmoetingen worden gewonnen, 22 duels eindigen in een puntendeling en in 37 wedstrijden trekt Nederland aan het kortste eind. Oranje maakt 182 doelpunten en krijgt er 169 om de oren. Het talentvolle Oranje onder negentien vindt - net zoals de A-ploeg zijn Waterloo in Ierland. De cijfers.

Hoeveel wedstrijden spelen we?
Twaalf wedstrijden speelt de jeugdploeg van Mark Wotte. Zeven keer zegeviert Oranje, tweemaal speelt het gelijk en drie keer gaat Nederland ten onder. Het doelsaldo is vet: veertien goals tegen en tweemaal zoveel voor.

Wat is de opbrengst?
Nihil. Oranje scoort aan de lopende band, maar een eindtoernooi zit er niet in. Het groen van Ierland blijkt een niet te nemen obstakel. Thuis in het Stad Rotterdam Verzekeringen Stadion van Excelsior verliest Oranje met 1-2. De brilstand die daarop volgt in Cork lijkt een formaliteit. Teleurstellend, want deze groep geldt als een van de talentvolle lichtingen van Oranje.

Wie spelen er?
Maar liefst 34 spelers komen in actie. PSV-spits Klaas Huntelaar heeft als enige alle twaalf wedstrijden achter zijn naam staan. Nick Hofs en Jordi Hoogstrate spelen er elf. Danny Mathijssen komt tot tien duels. Op acht staan: Lim Duan, De Jong, Castelen en Van Beukering. Zeven: Sprockel. Zes: Van Driel, Garritsen, Friebel en Jansen. Vijf: Vorm, Groeneveld, Loovens, Robben en Sneijder. Vier: Luthuli, Jongsma, Jongen, Wattimury, Breinburg, Hooiveld en Van Persie. Drie: De Zeeuw, Waterman, Kruiswijk, Verhaegh en Rojer. Hogervorst, Fung a Wing, Axwijk en Hellings spelen slechts één wedstrijd in Oranje onder negentien.

Wie scoren er?
De ranglijstaanvoerder is Nicky Hofs van Vitesse. Hij schopt er in elf interlands acht in. Hij begint de reeks met drie op drie. Tijdens het Stefan Vilotic toernooi in Joegoslavië is hij tegen Hongarije, Rusland en Italië trefzeker. Op het EK-kwalificatietoernooi in Frankrijk prikt hij er zowel tegen Albanië als tegen San Marino twee in. Tenslotte schiet hij er één voorbij de doelman van gastland Frankrijk in het cruciale met 2-1 gewonnnen EK kwalificatieduel. Niet slecht, voor een middenvelder. Van Beukering (tweemaal Albanië uit, tweemaal San Marino uit)schiet vier keer raak, Huntelaar (Tweemaal Albanië uit, eenmaal Ierland thuis) drie keer. Op twee doelpunten staan Loovens (tweemaal Hongarije uit), Lim Duan (Portugal uit, Marokko uit), Castelen (België uit, Albanië uit) en Robben (België uit, San Marino uit). Hoogstrate (Portugal uit), Sprockel (Albanië uit), Kruiswijk (San Marino uit), Jansen (Frankrijk uit) en Sneijder (San Marino uit) pikken ieder een doelpuntje mee.

Gaat er nog iemand over de schreef?
Toch wel. Dat het ergens om gaat in deze categorie blijkt uit de indrukwekkende kaartencollectie. Loovens (3), Van Driel, Hoogstrate, Hofs (2), Lim Duan, Jongen, Huntelaar, Wattimury, Breinburg (2), De Jong, Robben, Van Beukering, Sneijder en Verhaegh krijgen allemaal het geel voorgeschoteld. Talent Robben krijgt zelfs de rode kaart (tweemaal geel) tegen Frankrijk, maar het enfant terrible in deze categorie is Vitesse-aanvaller Jhon van Beukering, die twee keer met rood voortijdig mag inrukken. Tegen Italië en Ierland gaat hij volgens de scheidsrechter over de schreef.

Gebeurt er verder nog iets opmerkelijks?
Scheidend KNVB-coach Mark Wotte krijgt een wedstrijd schorsing van de UEFA wegens dissent tijdens het laatste allesbeslissende duel in Cork. Arbiter Burrull uit Spanje pikt de kritiek van Wotte niet en schotelt hem het rood voor. Mocht de Tukker ooit terugkeren bij de KNVB als oefenmeester, zal hij een potje op de tribune moeten uitzitten.

En nu?
De wonden likken en doorgaan. Volgend jaar zijn er weer kansen. Oranje is in de EK-kwalificatiegroep ingedeeld met Letland, Finland en Turkije. In de vorm van een minitoernooi zal er een enkele competitie worden afgewerkt. De winnaars gaan net zoals afgelopen seizoen naar de play-offs.

De statistieken:

04.09.2001, Bajmok (Stadion Sportskog centra)
Stefan Vilotic toernooi
Nederland-Hongarije 3-1 (1-0). 25. Csopaki 0-1, 78. Loovens 1-1, 85. Loovens 2-1, 90. Hofs 3-1.
Scheidsrechter: Goran Jeknic (Joegoslavië). Toeschouwers: 300.
Nederland: Michel Vorm (FC Utrecht), Shisayo Luthuli (MVV), Theo Groeneveld (Vitesse), Glenn Loovens (Feyenoord), Melsie van Driel (Feyenoord), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Demy de Zeeuw (GA Eagles), Danny Mathijssen (Willem II), Klaas Huntelaar (PSV), Nick Hofs (Vitesse), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).
Wissels: 46. De Zeeuw vervangen door Diego Jongen (Roda JC), 84. Mathijssen vervangen door Anton Jongsma (FC Groningen).
Overige wisselspelers: Mattheus Wattimury (SC Heerenveen), Reinhard Breinburg (Feyenoord), Lorenzo Rimkus (Sparta), Boy Waterman (SC Heerenveen), Koen Garritsen (PSV). Geblesseerd: Erwin Friebel (Feyenoord).
Gele kaart: Hoogstrate.
Bondscoach: André Wetzel.

05.09.2001, Vrbas (Stadion FK Vrbas)
Stefan Vilotic toernooi
Rusland-Nederland 0-1 (0-1). 28. Hofs 0-1.
Scheidsrechter: Dragan Pilipovic (Joegoslavië). Toeschouwers: 300.
Nederland: Michel Vorm (FC Utrecht), Shisayo Luthuli (MVV), Theo Groeneveld (Vitesse), Glenn Loovens (Feyenoord), Melsie van Driel (Feyenoord), Danny Mathijssen (Willem II), Diego Jongen (Roda JC), Koen Garritsen (PSV), Klaas Huntelaar (PSV), Nick Hofs (Vitesse), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).
Wissels: 46. Van Driel vervangen door Mattheus Wattimury (SC Heerenveen), 46. Luthuli vervangen door Reinhard Breinburg (Feyenoord), 71. Jongen vervangen door Demy de Zeeuw (GA Eagles), 88. Lim-Duan vervangen door Anton Jongsma (FC Groningen).
Overige wisselspelers: Boy Waterman (SC Heerenveen). Geblesseerd: Erwin Friebel (Feyenoord), Lorenzo Rimkus (Sparta), Jordi Hoogstrate (FC Groningen).
Gele kaart: Van Driel, Breinburg.
Bondscoach: Mark Wotte.

07.09.2001, Kula (Stadion FC Hadjuka Rodic MB)
Stefan Vilotic toernooi
Italië-Nederland 3-1 (1-1). 12. Ferraro 1-0, 40. Hofs 1-1, 76. Pepe 2-1, 88. Massaro (pen.) 3-1.
Scheidsrechter: Dragan Zivanovic (Joegoslavië). Toeschouwers: 500.
Nederland: Boy Waterman (SC Heerenveen), Shisayo Luthuli (MVV), Theo Groeneveld (Vitesse), Glenn Loovens (Feyenoord), Melsie van Driel (Feyenoord), Danny Mathijssen (Willem II), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Koen Garritsen (PSV), Klaas Huntelaar (PSV), Nick Hofs (Vitesse), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).
Wissels: 46. Mathijssen vervangen door Anton Jongsma (FC Groningen), 46. Van Driel vervangen door Mattheus Wattimury (SC Heerenveen), 60. Hoogstrate vervangen door Diego Jongen (Roda JC), 81. Groeneveld vervangen door Reinhard Breinburg (Feyenoord), 87. Lim-Duan vervangen door Demy de Zeeuw (GA Eagles).
Overige wisselspelers: Michel Vorm (FC Utrecht). Geblesseerd: Edwin Friebel (Feyenoord), Lorenzo Rimkus (Sparta).
Gele kaart: Loovens, Huntelaar.
Bondscoach: Mark Wotte.

09.09.2001, Subotica (Stadion FK Sparta Subotica)
Stefan Vilotic toernooi
Nederland-Portugal 2-2 (2-1). 9. Alfonso 0-1, 25. Hoogstrate 1-1, 45. Lim-Duan 2-1, 87. Batistuta 2-2.
Scheidsrechter: Dejan Dalevic (Joegoslavië). Toeschouwers: 100.
Nederland: Michel Vorm (FC Utrecht), Theo Groeneveld (Vitesse), Shisayo Luthuli (MVV), Glenn Loovens (Feyenoord), Melsie van Driel (Feyenoord), Danny Mathijssen (Willem II), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Koen Garritsen (PSV), Klaas Huntelaar (PSV), Diego Jongen (Roda JC), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).
Wissels: 46. Loovens vervangen door Reinhard Breinburg (Feyenoord), 80. Jongen vervangen door Anton Jongsma (FC Groningen), 90. Jongsma vervangen door Mattheus Wattimury (SC Heerenveen).
Overige wisselspelers: Demy de Zeeuw (GA Eagles), Boy Waterman (SC Heerenveen), Nick Hofs (Vitesse). Geblesseerd: Edwin Friebel (Feyenoord), Lorenzo Rimkus (Sparta).
Gele kaart: Jongen, Breinburg, Loovens.
Bondscoach: Mark Wotte.
NB Portugal wint na penalties: 5-4. Van Driel, Garritsen, Huntelaar, Lim-Duan scoren, Hoogstrate mist. Voor Portugal scoren Toninho, Vadir, Carlos, Viana en Alfonso.

09.10.2001, Geel (terrein KFC Verbroedering Geel)
Vriendschappelijk
België-Nederland 1-2 (1-1). 30. Hermans 1-0, 32. Robben 1-1, 65. Castelen 1-2.
Scheidsrechter:. Toeschouwers: 500.
Nederland: Michel Vorm (FC Utrecht), Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Melsie van Driel (Feyenoord), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Danny Mathijssen (Willem II), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Arjen Robben (FC Groningen), Klaas Huntelaar (PSV), Jhon van Beukering (Vitesse).
Wissels: 40. Hooiveld vervangen door Theo Groeneveld (Vitesse), 46. Vorm vervangen door Boy Waterman (SC Heerenveen), 46. Huntelaar vervangen door Robin van Persie (Feyenoord), 70. Castelen vervangen door Nick Hofs (Vitesse), 70. Robben vervangen door Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle), 80. Hoogstrate vervangen door Koen Garritsen (PSV).
Overige wisselspelers: Ralf de Haan (NEC).
Bondscoach: Mark Wotte.

24.10.2001, Teramo
Vriendschappelijk
Italië-Nederland 3-0 (3-0).
Scheidsrechter: . Toeschouwers: 600.
Nederland: Erwin Friebel (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Melsie van Driel (Feyenoord), Sergio Hellings (Ajax), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Danny Mathijssen (Willem II), Jhon van Beukering (Vitesse), Nick Hofs (Vitesse), Robin van Persie (Feyenoord).
Wissels: 26. Van Driel vervangen door Mattheus Wattimury (SC Heerenveen), 46. Friebel vervangen door Michel Vorm (FC Utrecht), 46. Hofs vervangen door Jordi Hoogstrate (FC Groningen), 46. Hooiveld vervangen door Iwan Axwijk (FC Utrecht), 46. Hellings vervangen door Klaas Huntelaar (PSV), 56. Mathijssen vervangen door Koen Garritsen (PSV), 76. Van Persie vervangen door Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).
Rode kaart: Van Beukering. Gele kaart: Hofs, Van Persie, Wattimury.
Bondscoach: Mark Wotte.

10.11.2001, Capbreton (Stade Municipal)
EK-kwalificatie
Albanië-Nederland 1-8 (0-5). 13. Hofs 0-1, 17. Hofs 0-2, 21. Castelen 0-3, 29. Van Beukering 0-4, 41. Sprockel 0-5, 46. Musha 1-5, 61. Van Beukering 1-6, 69. Huntelaar 1-7, 75. Huntelaar (pen.) 1-8.
Scheidsrechter: René Rogalla (Zwitserland).
Nederland: Erwin Friebel (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Michael Jansen (Vitesse), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Danny Mathijssen (Willem II), Jhon van Beukering (Vitesse), Nick Hofs (Vitesse), Arjen Robben (FC Groningen).
Wissels: 46. Mathijssen vervangen door Robin van Persie (Feyenoord), 70. Van Beukering vervangen door Klaas Huntelaar (PSV), 70. Hofs vervangen door Wesley Sneijder (Ajax).
Overige wisselspelers: Reinhard Breinburg (Feyenoord), Sergio Hellings (Ajax), Boy Waterman (SC Heerenveen). Geschorst: Glenn Loovens (Feyenoord). Geblesseerd: Koen Garritsen (PSV).
Gele kaart: Sneijder.
Bondscoach: André Wetzel.

12.11.2001, Pontoux (Stade Municipal)
EK-kwalificatie
Nederland-San Marino 7-0 (4-0). 13. Van Beukering 1-0, 26. Hofs 2-0, 37. Kruiswijk 3-0, 44. Hofs 4-0, 47. Robben 5-0, 65. Van Beukering (pen.) 6-0, 69. Sneijder 7-0.
Scheidsrechter: Drazenko Kovacic (Kroatië).
Nederland: Erwin Friebel (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Michael Jansen (Vitesse), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Wesley Sneijder (Ajax), Nick Hofs (Vitesse), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Jhon van Beukering (Vitesse), Arjen Robben (FC Groningen).
Wissels: 46. Hoogstrate vervangen door Klaas Huntelaar (PSV), 63. Hofs vervangen door Robin van Persie (Feyenoord), 63. De Jong vervangen door Reinhard Breinburg (Feyenoord).
Overige wisselspelers: Boy Waterman (SC Heerenveen), Sergio Hellings (Ajax), Danny Mathijssen (Willem II). Geschorst: Glenn Loovens (Feyenoord). Geblesseerd: Koen Garritsen (PSV).
Bondscoach: André Wetzel.

14.11.2001, Mont-de-Marsan (Stade de lArgenté)
EK-kwalificatie
Frankrijk-Nederland 1-2 (1-1). 27. Toulalan 1-0, 28. Hofs 1-1, 51. Jansen 1-2.
Scheidsrechter: René Rogalla (Zwitserland). Toeschouwers: 3.000.
Nederland: Erwin Friebel (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Glenn Loovens (Feyenoord), Michael Jansen (Vitesse), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Danny Mathijssen (Willem II), Jhon van Beukering (Vitesse), Nick Hofs (Vitesse), Arjen Robben (FC Groningen).
Wissels: 61. Castelen vervangen door Klaas Huntelaar (PSV), 72. Hofs vervangen door Wesley Sneijder (Ajax), 86. Loovens vervangen door Arnold Kruiswijk (FC Groningen).
Overige wisselspelers: Boy Waterman (SC Heerenveen), Koen Garritsen (PSV), Reinhard Breinburg (Feyenoord), Sergio Hellings (Ajax).
Rode kaart (2x geel): Robben. Gele kaart: Van Beukering, Hofs, Loovens.
Bondscoach: André Wetzel.

26.02.2002, Casablanca (Pere Jego Stadion)
Vriendschappelijk
Marokko-Nederland 0-1 (0-1). 11. Lim-Duan 0-1.
Scheidsrechter: M. Rouaissi (Marokko).
Nederland: Erwin Friebel (Feyenoord), Michael Jansen (Vitesse), Nigel de Jong (Ajax), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Paul Verhaegh (PSV), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nick Hofs (Vitesse), Danny Mathijssen (Willem II), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Jhon van Beukering (Vitesse), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).
Wissels: 5. Castelen vervangen door Eldridge Rojer (Vitesse), 65. Van Beukering vervangen door Klaas Huntelaar (PSV), 65. Lim-Duan vervangen door Koen Garritsen (PSV), 70. Hoogstrate vervangen door Cerezo Fung a Wing (FC Volendam), 89. Rojer vervangen door Jeffrey Hoogervorst (Ajax).
Overige wisselspelers: Boy Waterman (SC Heerenveen).
Bondscoach: Mark Wotte.

20.03.2002, Rotterdam (Stad Rotterdam Verzekeringen Stadion)
EK-kwalificatie
Nederland-Ierland 1-2 (0-0). 73. Elliot 0-1, 78. Huntelaar 1-1, 89. Thornton 1-2.
Scheidsrechter: Duarte Nuno Pereira Gomes (Portugal). Toeschouwers: 1.000.
Nederland: Erwin Friebel (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Michael Jansen (Vitesse), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nicky Hofs (Vitesse), Danny Mathijssen (Willem II), Romeo Castelen (ADO Den Haag), Jhon van Beukering (Vitesse), Eldridge Rojer (Vitesse).
Wissels: 35. Sprockel vervangen door Paul Verhaegh (PSV), 56. Rojer vervangen door Wesley Sneijder (Ajax), 74. Hooiveld vervangen door Klaas Huntelaar (PSV).
Overige wisselspelers: Boy Waterman (SC Heerenveen), Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord), Koen Garritsen (PSV), Dominggus Lim Duan (FC Zwolle).
Gele kaart: De Jong.
Bondscoach: Mark Wotte

10.04.2002, Cork (Turners Cross)
EK-kwalificatie
Ierland-Nederland 0-0.
Scheidsrechter: Alfonso Perez Burrull (Spanje).
Nederland: Boy Waterman (SC Heerenveen), Paul Verhaegh (PSV), Civard Sprockel (Feyenoord), Nigel de Jong (Ajax), Michael Jansen (Vitesse), Nicky Hofs (Vitesse), Dominggus Lim Duan (FC Zwolle), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Jhon van Beukering (Vitesse), Wesley Sneijder (Ajax), Arjen Robben (FC Groningen).
Wissels: 66. Hofs vervangen door Klaas Huntelaar (PSV), 75. Lim Duan vervangen door Romeo Castelen (ADO Den Haag), 89. Verhaegh vervangen door Eldridge Rojer (Vitesse).
Overige wisselspelers: Erwin Friebel (Feyenoord), Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord), Cerezo Fung a Wing (FC Volendam), Danny Mathijssen (Willem II).
Rode kaart: Van Beukering. Gele kaart: Lim Duan, Robben, Verhaegh.
Bondscoach: Mark Wotte.

Studieverplichtingen houden Arjen Robben thuis
Arjen Robben reist niet af naar Noorwegen met het Nederlands elftal onder 23 jaar. De aanvaller van FC Groningen heeft nog studieverplichtingen en wordt vervangen door Santi Kolk van SC Heerenveen. Ook Nigel de Jong (Ajax) en Michael Jansen (Vitesse) zijn niet van de partij. Paul de Lange (Stormvogels/Telstar) en Jeffrey Leuwakabessy (NEC) zijn de vervangers. Op 20 en 23 mei speelt Oranje oefenwedstrijden in en tegen Noorwegen.

Mark Wotte moet het eerste duel vanaf de tribune aanschouwen. De bondscoach werd door de UEFA wegens aanmerkingen op de wedstrijdleiding, tijdens de play-off van Oranje onder negentien tegen Ierland, voor een wedstrijd geschorst.

De volledige selectie luidt als volgt:
Coutinho (PSV), Stekelenburg (Ajax), Paul de Lange (Stormvogels/Telstar), Knol (Vitesse), Sprockel (Feyenoord), Dingsdag (Vitesse), Colin (KRC Genk), Jeffrey Leuwakabessy (NEC), Boutahar (Feyenoord), Molhoek (RKC Waalwijk), Hersi (NAC), S. Seedorf (Ajax), Hoogstrate (FC Groningen), Van Persie (Feyenoord), Santi Kolk (SC Heerenveen), Demouge (NEC), Putter (RKC Waalwijk) en Mustapha (Vitesse).

Nederland speelt op 20 mei in Sandefjord de eerste wedstrijd (18.00 uur), terwijl op 23 mei om 17.30 in Horten wordt afgetrapt.

Bron: www.knvb.nl 14-05-2002

Drie Feyenoorders in het nieuwe Olympisch team
Drie Feyenoorders maken deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 23 dat op 20 en 23 mei oefenwedstrijden speelt in en tegen Noorwegen. Said Boutahar, Civard Sprockel en Robin van Persie kunnen hun internationale ervaring van het afgelopen seizoen nu aanwenden voor het nationale elftal.

Coach Mark Wotte deed verder een beroep op drie spelers van het succesvolle beloftenteam van Ajax, terwijl Vitesse met vier spelers hofleverancier is. Nederland speelt op 20 mei in Sandefjord de eerste wedstrijd (18.00 uur) terwijl op 23 mei om 17.30 in Horten wordt afgetrapt.

De volledige selectie luidt als volgt:
Coutinho (PSV), Stekelenburg (Ajax), M. Jansen (Vitesse), Knol (Vitesse), Sprockel (Feyenoord), Dingsdag (Vitesse), Colin (KRC Genk), N. de Jong (Ajax), Boutahar (Feyenoord), Molhoek (RKC Waalwijk), Hersi (NAC), S. Seedorf (Ajax), Hoogstrate (FC Groningen), Van Persie (Feyenoord), Robben (FC Groningen), Demouge (NEC), Putter (RKC Waalwijk) en Mustapha (Vitesse).

Bron: www.knvb.nl 07-05-2002

Vijf Feyenoorders in de selectie Oranje onder 19
Bondscoach Mark Wotte heeft vijf Feyenoorders opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar. Woensdag 10 april speelt Oranje de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Glenn Loovens en Robin van Persie waren twee weken geleden niet van de partij, maar zijn nu weer beschikbaar. Nederland moet woensdag in Cork een 2-1 nederlaag weg zien te poetsen.

De voorlopige selectie:
Doel: Erwin Friebel (Feyenoord) en Boy Waterman (SC Heerenveen)
Verdediging: Nigel de Jong (Ajax), Glenn Loovens (Feyenoord), Civard Sporckel (Feyenoord), Michael Jansen (Vitesse), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Paul Verhaegh (PSV) en Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord).
Middenvelders: Wesley Sneijder (Ajax), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nicky Hofs (Vitesse), Danny Mathijssen (Willem II) en Robin van Persie (Feyenoord).
Aanval: Romeo Castelen (ADO Den Haag), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle), Jhon van Beukering (Vitesse), Klaas- Jan Huntelaar (PSV), Eldridge Rojer (Vitesse), Arjen Robben (FC Groningen) en Harrie Gommans (Fortuna Sittard).

Bron: www.knvb.nl 04-04-2002

Mark Wotte hoopt op wonder van Oranje in Cork
Een koude douche, vatte coach Mark Wotte het natte avondje Woudenstein op na afloop van het 2-1 verlies tegen Ierland. Een blunder van uitblinker Nigel de Jong ging vooraf aan het fraaie en bovendien beslissende doelpunt van de Ier Sean Thornton, die daarmee zijn ploeg met een been op het EK zette: 1-2. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld terecht geweest, maar nu moeten we daar met 2-0 winnen. Het is dus hopen op een wonder, sprak de oefenmeester van Oranje onder negentien.

Om het mirakel te doen voltooien is zijn hoop bovendien gevestigd op PSV, dat morgenavond aantreedt tegen Feyenoord in de kwartfinale van de UEFA Cup. Mochten de Rotterdammers worden uitgeschakeld door de Eindhovenaren, zal de jeugdcoach van Oranje weer beschikken over vaste waarden Glenn Loovens en wonderkind Robin van Persie. Vooral het gemis van verdediger Loovens had vanavond zijn uitwerking op deze eerste confrontatie met Ierland.

Centraal achterin had Wotte namelijk gekozen voor Civard Sprockel - Feyenoorder zonder wedstrijdritme - en Jos Hooiveld van SC Heerenveen. Vooral daar lag de zwakte van Oranje in de beginfase van de wedstrijd. De opbouw was buitengewoon pover verzorgd, hetgeen Wotte al vroeg in de wedstrijd dwong tot ingrijpen.

Coming man Sprockel mocht al na een half uur inrukken, en de KNVB-coach liet de minder geroutineerde linksbenige Hooiveld staan. Ik wil namelijk altijd een linkspoot en een rechtspoot in het centrum hebben staan. Bovendien wissel ik niet op reputatie, motiveerde Wotte zijn keuze.

Toch moest Wotte toegeven dat ook Hooiveld ook een weinig overtuigende indruk maakte en moeite had met het niveau. Maar dat gold ook voor een jongen als Nicky Hofs, die eredivisie-ervaring heeft. Ik weet niet wat de reden was, maar wij brachten vanavond voetballend te weinig kwaliteit om de fanatieke, goed gegroepeerde Ieren te pakken. Hij sloeg daarmee de spijker op de kop.

Toch maakte Oranje even aanspraak op een overwinning. Nadat invaller Stephen Elliot met zijn eerste balcontact de Ieren in de 73ste minuut op voorsprong had gebracht, maakte Klaas Jan Huntelaar koud in het veld na een minuut of vijf weer gelijk. De Ierse furie was gedoofd en de vermoeide tegenstander leek toen rijp voor de slacht. Een blunder van de verder uitstekend spelende Nigel de Jong, die onder de bal door sprong, zorgde er echter voor dat Oranje onder negentien op 10 april voor een haast onmogelijke opgave staat in Cork.

Buiten het terugkeren van twee belangrijke Feyenoorders binnen zijn selectie repte Mark Wotte zelfs nog even over een terugkeer van A-international Rafael van der Vaart binnen zijn selectie. Hij zou een middel kunnen zijn om ervoor te zorgen dat deze generatie alsnog een EK speelt, onderstreepte hij zijn wanhoop. Assistent André Wetzel schudde zijn hoofd: Zelfs met hem wordt het hopen een wonder.

Statistieken:

20.03.2002
Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen, SBV Excelsior
Play-off EK-kwalificatie
Scheidsrechter: Duarte Gomes (Por)
Toechouwers: 1000

Oranje Ierland 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 73. Stephen Elliot 0-1; 78. Klaas Jan Huntelaar 1-1; 89. Sean Thornton 1-2.

Opstelling Oranje: Erwin Friebel (Feyenoord); Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Michael Janssen (Vitesse); Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nicky Hofs (Vitesse), Danny Matthijssen (Willem II); Romeo Castelen (ADO Den Haag), John van Beukering (Vitesse), Eldridge Rojer (Vitesse).

Wissels: 35. Paul Verhaegh (PSV) voor Sprockel; 56. Wesley Sneijder (Ajax) voor Rojer; 74. Klaas Jan Huntelaar (PSV) voor Hooiveld.

Overige wisselspelers: Boy Waterman (SC Heerenveen), Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord), Koen Garritsen (PSV), Dominggus Lim Duan (FC Zwolle).

Gele kaarten: De Jong, Deane en Kelly.

Bron: www.knvb.nl 20-03-2002

Onder 19 woensdag tegen Ieren in eerste play-off
Aanstaande woensdag 20 maart speelt het Nederlands elftal voor spelers onder negentien op het voormalig Woudestein tegen Ierland. Het betreft de eerste ontmoeting in een play-off waarmee EK-kwalificatie kan worden afgedwongen. Om 19.30 begint het duel in Rotterdam. Over ruim drie weken, op 10 april, zal de return worden gespeeld. Cork is dan de plaats van handeling voor Mark Wotte en de zijnen.

De selectie van Wotte: Doel: Boy Waterman (SC Heerenveen), Erwin Friebel (Feyenoord); Verdediging: Nigel de Jong (Ajax), Civard Sprockel (Feyenoord), Michael Janssen (Vitesse), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Paul Verhaegh (PSV), Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord); Middenveld: Wesley Sneijder (Ajax), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nicky Hofs (Vitesse), Danny Matthijssen (Willem II), Koen Garritsen (PSV); Aanval: Romeo Castelen (ADO Den Haag), Dominggus Lim Duan (FC Zwolle), John Beukering (Vitesse), Klaas-Jan Huntelaar (PSV), Eldridge Rojer (Viitesse).

Bron: www.knvb.nl 18-03-2002

Duel onder negentien met Excelsior van de baan
De oefenwedstrijd op 13 maart van het elftal voor spelers onder negentien jaar is van de baan. In voorbereiding op de play-off tegen Ierland vond de KNVB-coach een tweedaagse oefenstage beter passen dan het geplande duel met de jeugd van Excelsior op het voormalig Woudestein. Nu komen de spelers op 11 en 12 maart bijeen in Nieuwerkerk aan de IJssel. De ontmoetingen met de Ieren zijn op respectievelijk 20 maart (Excelsior) en 10 april (return, Cork City).

Wotte heeft de volgende 22 spelers uitgekozen voor de oefenstage: doel: Boy Waterman (SC Heerenveen), Erwin Friebel (Feyenoord); verdediging: Nigel de Jong (Ajax), Glenn Loovens (Feyenoord), Civard Sprockel (Feyenoord), Michael Jansen (Vitesse), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Paul Verhaegh (PSV), Mark Beevaart (Dordrecht'90), Ferne Yue Ting Chung (Feyenoord), Cerezo Fung (FC Volendam); middenveld: Wesley Sneijder (Ajax), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Nicky Hofs (Vitesse), Danny Mathijssen (Willem II), Robin van Persie (Feyenoord), Koen Garritsen (PSV); Romeo Castelen (ADO Den Haag), Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle), Jhon van Beukering (Vitesse), Klaas-Jan Huntelaar (PSV), Eldridge Rojer (Vitesse).

Bron: www.knvb.nl 05-03-2002

Wotte vindt de zege op harde Marokkanen nuttig
In aanloop naar de cruciale dubbel tegen Ierland, waarmee plaatsing voor het EK in Zweden moet worden afgedwongen, heeft Oranje onder negentien met 1-0 gezegevierd in het snikhete Casablanca. Gezien het fysieke karakter van de Marokkaanse tegenstander sprak coach Mark Wotte van een nuttige oefenwedstrijd. Die Ieren zullen er ook fel invliegen, blikte hij vooruit.

De Marokkaanse tegenstander van vandaag keek in het Pere Jego Stadion al vroeg tegen een achterstand aan. Op aangeven van invaller Eldridge Rojer, die een kleine vijf minuten in het veld stond, tikte FC Zwolle-man Dominggus Lim Duan binnen. Het betekende de bekroning van een goede eerste vijf minuten van Oranje, waarin Romen Castelen uitblonk aan de rechterkrijtlijn.

De Nederlandse treffer aanschouwde de jonge ADO Den Haag-speler echter vanaf de bank. Het aanvankelijk puike spel van de Nederlanders had namelijk kwaad bloed gezet bij de Afrikanen, met als slachtoffer de rappe flankaanvaller.

Nadat hij de linksback enkele malen dol had gedraaid, grepen de Marokkanen naar minder sportieve middelen. Met het uit de wedstrijd schoppen van de jonge Hagenaar, die plaats maakte voor Vitessenaar Rojer, was de toon gezet. Het was toen duidelijk dat die jongens niet bang waren om brutale middelen aan te wenden.

Toch lieten de troepen van Wotte zich niet van de wijs brengen, ondanks een Marokkaanse thuisfluiter, die het nodige lichamelijke geweld van het gastland door de vingers zag. De jongens bleven heel koel, en dat verdient een compliment. Vlak na rust speelden we zo goed dat de tegenstander zelfs geen kans had ons te tackelen.

In die fase had Oranje de wedstrijd moeten beslissen met een drietal zeer goede mogelijkheden. Het was Nicky Hofs, Jhon van Beukering, en Lim Duan echter niet gegund. De periode die volgde was - met de uitblinkende aanvallende middenvelders Atlassi en Salah - voor Marokko, maar de jeugdploeg van Wotte hield in een 4-5-1 formatie stand.

Het geeft maar aan dat deze hechte ploeg bestaat uit spelers die zeer veel voor elkaar overhebben. Niemand is te beroerd vuil werk op te knappen, aldus Wotte. Op 20 maart kan Oranje weer vol aan de bak. De eerste ontmoeting van de EK-play-off tegen Ierland vindt dan plaats op het voormalig Woudestein. Vaste waarden Robin van Persie, Glenn Loovens en Civard Sprockel, die deze week met Feyenoord Europacupverplichtingen hebben, zullen dan wel van de partij zijn.

Statistieken:

26.02.02
Pere Jego Stadion, Casablanca
Oefenduel
Marokko Oranje onder negentien 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 11. Lim Duan (FC Zwolle) 1-0.

Opstelling Oranje: Erwin Friebel (Feyenoord); Michael Jansen (Vitesse), Nigel de Jong (Ajax), Jos Hooiveld (SC Heerenveen), Paul Verhaegh (PSV); Jordi Hoogstrate (aanvoerder, FC Groningen), Nicky Hofs (Vitesse), Danny Mathijssen (Willem II); Romen Castelen (ADO Den Haag), Jhon van Beukering (Vitesse) en Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).

Wissels: 5. Eldridge Rojer (Vitesse) voor Castelen; 65. Klaas-Jan Huntelaar (PSV) voor Van Beukering; 65. Koen Garritsen (PSV) voor Lim Duan; 70. Cerezo Fung a Wing (FC Volendam) voor Hoogstrate; 89. Jeffrey Hoogervorst (Ajax) voor Rojer.

Bron: www.knvb.nl 26-02-2002

Onder 19 oefent in Casablanca tegen Marokko
Het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar komt dinsdag 26 februari in actie in een oefenduel met Marokko. De aftrap is om 15.00 uur (lokale tijd) in Stadion Pere Jego in Casablanca. De interland is de laatste oefening in aanloop naar de dubbel met de Ieren op 20 maart (thuis, Excelsior) en 10 april (uit, Cork). De winnaar van deze play off plaatst zich voor het Europees kampioenschap in Noorwegen, dat van 21 juli tot 28 juli 2002 wordt gehouden.

Coach Mark Wotte selecteerde de volgende achttien spelers. Doel: Boy Waterman (SC Heerenveen) en Erwin Friebel (Feyenoord). Verdediging: Nigel de Jong (Ajax), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Glenn Loovens (Feyenoord), Michael Jansen (Vitesse), Civard Sprockel (Feyenoord), Jos Hooiveld (SC Heerenveen) en Paul Verhaegh (PSV). Middenveld: Wesley Sneijder (Ajax), Robin van Persie (Feyenoord), Jordi Hoogstrate (FC Groningen), Danny Mathijssen (Willem II) en Nicky Hofs (Vitesse). Aanval: Jhon van Beukering (Vitesse), Klaas-Jan Huntelaar (PSV), Romeo Castelen (ADO Den Haag) en Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).

Bron: www.knvb.nl 20-02-2002

Oranje onder negentien verliest van Dordrecht
Het Nederlands elftal voor spelers onder negentien heeft dinsdagavond in Dordrecht met 3-2 verloren van de plaatselijke FC. Oranje bereidt zich voor op de dubbele ontmoeting met Ierland voor plaatsing voor het EK in Noorwegen van 21 juli tot 28 juli. Op 20 maart ontvangt de ploeg van Mark Wotte de Ieren in het stadion van Excelsior en drie weken later, op 10 april, is de return in Cork.

In Dordrecht vocht onder negentien zich steeds terug in een gelijkopgaande wedstrijd, maar moest dankzij een trefzekere Mark de Vries het hoofd buigen voor de formatie uit de Gouden Gids Divisie. De beste kansen waren voor Oranje, doeltreffendheid voorin gaf echter de doorslag voor Dordrecht. Doelpunten van de nationale jeugdploeg kwamen van Klaas-Jan Huntelaar van PSV en Vitessenaar Eldridge Rojer.

Een samenvatting van dit duel is aanstaande zondag te zien op SBS6.

Statistieken:

05.02.2002
GN Bouw Stadion, Dordrecht
Vriendschappelijke wedstrijd

FC Dordrecht 90 Oranje onder negentien 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 5.Van Zundert 1-0; 9. Huntelaar (pen.) 1-1; 15. De Vries 2-1; 56. Rojer 2-2; 70. De Vries 3-2.

Opstelling Oranje: Boy Waterman (SC Heerenveen, w46); Paul Verhaegh (PSV) Cerezo Fung a Wing (FC Volendam, w46), Nigel de Jong (Ajax), Michael Jansen (Vitesse); Robin van Persie (Feyenoord); Nicky Hofs (Vitesse, w46), Danny Mathijssen (Willem II, w46); Romeo Castelen (ADO Den Haag), Klaas-Jan Huntelaar (PSV), Stijn Schaars (Vitesse, w46).

Invallers tweede helft: Michael Vorm (FC Utrecht), Eldridge Rojer (Vitesse), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Wesley Sneijder (Ajax), Koen Garritsen (PSV).

Bron: www.knvb.nl 06-02-2002