Make your own free website on Tripod.com
Michael Jansen
Nieuws
Home
Biografie
Nieuws
Email

Ook Michael Jansen kiest voor SC Cambuur

29-05-2008

SC Cambuur-Leeuwarden heeft opnieuw voor een opmerkelijke transfer gezorgd. Verdediger Michael Jansen (23) van Feyenoord Rotterdam is voor een jaar vastgelegd. Voor Jansen bestond meer belangstelling. Jansen is in Nijmegen geboren en debuteerde in 2002 in het betaalde voetbal bij Vitesse in de wedstrijd tegen Liverpool. Hij genoot daar zijn jeugdopleiding.

De vijf daarop volgende jaren speelde Jansen 60 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij vijf keer scoorde. De talentvolle verdediger zat destijds in de voorselectie van het Nederlands Elftal onder leiding van Marco van Basten. In de zomer van 2005 moest Jansen vanwege hartproblemen stoppen met betaald voetbal. Na een revalidatie werd Jansen weer helemaal fit verklaard, waarna hij een contract voor een half jaar bij Feyenoord tekende. In dat half jaar werd Jansen verhuurd aan de Graafschap, waarvoor hij zes wedstrijden speelde in het eerste elftal.

Michael Jansen is na Ruud ter Heide, Danny Guijt, Paul Beekmans en Anco Jansen, de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen.


Michael Jansen: als ik angst zou hebben zou ik stoppen

Voor zijn toekomst als voetbalprof werd gevreesd toen Michael Jansen werd geveld door hartritmestoornissen. Langs de lijn tijdens Jong De Graafschap tegen Jong Volendam praat een jongetje in trainingspak zijn vader bij. Hij wijst op de voetballers met eredivisie-ervaring. ‘Daar loopt Renť Bot, die speelde al in het eerste en die nummer 4, dat is Michael Jansen.
 

Langs de lijn tijdens Jong De Graafschap tegen Jong Volendam praat een jongetje in trainingspak zijn vader bij. Hij wijst op de voetballers met eredivisie-ervaring. ‘Daar loopt Renť Bot, die speelde al in het eerste en die nummer 4, dat is Michael Jansen.’

De nummer 4 van Jong De Graafschap is niet zomaar een voetballer die via het beloftenteam zijn weg terug naar de eredivisie probeert te vinden. TweeŽnhalf jaar geleden werd Michael Jansen opgeroepen door Marco van Basten voor een extra oefenstage van het Nederlands elftal. Vier dagen later liep het allemaal anders.

Op 15 mei 2005 zakte de verdediger, spelend voor Vitesse, in een wedstrijd tegen Ajax ineen en bleef een halve minuut bewusteloos op de grond liggen. De volgende dag, op de training, had hij nog steeds klachten. In het ziekenhuis constateerde een arts dat de voetballer – nu 23 jaar – last had van hartritmestoornissen.

Bij het bericht dat hij nooit meer zou kunnen voetballen, legde Jansen zich niet neer. Uiteindelijk kwam hij terecht bij de Leidse cardioloog Schalij, die een interne defibrillator bij hem implanteerde. Dat apparaatje geeft een stroomstoot aan het hart als er ritmestoornissen zijn. Wegens mogelijke schade aan de bedrading wordt de meeste patiŽnten afgeraden een contactsport te beoefenen.

Maar Jansen voetbalt in 2008 op een gezellig complex van een amateurclub weer 70 minuten in een officiŽle wedstrijd . ‘Het is een speciaal gevoel. Ik ben er 2,5 jaar uit geweest’, zegt Jansen in de kantine. Tevreden over de wedstrijd is hij niet. ‘Maar ik moet ook niet te hoge eisen aan mezelf stellen. Eerst maar eens gewoon voetballen.’

Het liefst had Jansen nog gewoon bij Vitesse gespeeld, de club waar hij vanaf zijn tiende voetbalde. Maar de medische staf van Vitesse en zijn eigen arts verschilden van mening over het te volgen programma van de speler.

‘De medici vonden dat ik voorlopig alleen individuele trainingen mocht doen. Dat betekent geen officiŽle wedstrijden, ook niet in het tweede. Mijn eigen arts was het daar niet mee eens en vond dat ik echte wedstrijden kon voetballen.’

Jansen besefte dat hij realistisch moest zijn. ‘Als je lijnrecht tegenover elkaar komt te staan, dan kun je beter uit elkaar gaan.’ Vitesse en Jansen besloten het contract te ontbinden.

‘Ik had niet verwacht dat er zo veel belangstelling zou zijn. Het is heel snel gegaan.’ Feyenoord stelde hem een contract in het vooruitzicht en verhuurde hem vervolgens aan De Graafschap. ‘Het is wel gek om ineens een ander shirt te dragen.’

Feyenoords medische staf heeft met Jansens arts in Leiden gesproken en hem op grond van de testresultaten goedgekeurd. Jansen slikt medicijnen. Anderhalf jaar geleden heeft de defibrillator ťťn keer ingegrepen, sindsdien heeft hij nergens meer last van. ‘Ik zou in principe kunnen stoppen met de medicatie. Maar waarom iets veranderen als het goed gaat?’

Na twee trainingen bij zijn nieuwe club, mocht Jansen al enkele minuten invallen bij het eerste elftal. ‘De trainer kon ook niet echt anders, maar het geeft wel vertrouwen.’ Zijn doel is nu een basisplaats in het team van hoofdcoach Jan de Jonge.

Angst voelt Jansen niet als hij voetbalt. Als ik dat ook maar een beetje zou hebben, dan kan ik beter stoppen, zegt Jansen, die tijdens het duel een hard geschoten bal op zijn borst opvangt. ‘Daar denk ik niet over na. Ik ben alleen bezig met de wedstrijd.’

Om zijn defibrillator extra te beschermen tijdens stevige duels, draagt Jansen een brace om zijn borst met een verhard stukje boven de plaats waar het apparaatje ter grootte van een luciferdoosje zit. ‘Daar merken tegenstanders niets van hoor.’

Van de patiŽntenvereniging van ICD-dragers heeft hij al enkele verzoeken gekregen om zijn verhaal te vertellen. Jansen staat er niet afwijzend tegenover, maar op dit moment houdt hij de boot nog af. ‘Eerst maar wat wedstrijden in de eredivisie spelen. Dan kan ik ook meer voor ze betekenen.’

Bron: De Volkskrant  van 07 februari (met dank van de tip door Rick Leeflang)

 
Michael Jansen is weer voetballer

De verdediger maakte woensdag zijn rentree op de Vijverberg, waar hij door de fans luidkeels werd toegejuicht.
 

'Het ging lekker en het doet me goed hoe ik hier ben opgevangen. Ik voel me gelijk thuis. Maar het belangrijkste zijn die drie punten. We staan nu op 25, daarmee loop je weer uit.'

Hoe beleefde Jansen het moment van zijn rentree? 'Tijdens het warmlopen dacht ik er even aan, maar ik moest er zo snel in, dan vergeet je alles. Dit smaakt naar meer', aldus de nieuwbakken Superboer.
Bron: Omroep Gelderland

Jansen: Graafschap past bij mij (2)

De verdediger mocht bij Vitesse alleen oefenwedstrijden tegen amateurs spelen met het beloftenelftal.

De laatste wedstrijd is anderhalve maand geleden. "Dat ging toen al prima en inmiddels ben ik veel fitter, dat merk ik op de trainingen. Ik ben dan ook benieuwd hoe snel ik het eredivisieniveau al aan kan. Ik hoop gauw, want Feyenoord wil mij natuurlijk ook zien spelen."

Het doet Michael Jansen goed dat iedereen nog weet wie hij is. "Ik hoorde dat meer clubs mij wilden. Ze hebben hetzelfde beeld als 2Ĺ jaar geleden. Dat geeft me een goed gevoel.

 

Jansen: De Graafschap past bij mij

ARNHEM - Michael Jansen is blij met zijn overgang naar De Graafschap.

De verdediger die vorige week zijn contract bij Vitesse liet ontbinden, wordt voor een half jaar door Feyenoord verhuurd aan de Doetinchemse club. "De Graafschap is echt een club die bij mij past. Hier kan ik me echt op het voetbal concentreren in plaats van randzaken. Het is ook dichtbij huis, dus makkelijk te berijden."

Michael Jansen tekende afgelopen week een contract bij Feyenoord. "Dat was een aangename verrassing. Ik krijg een half jaar om me te bewijzen, daarna zien we wel

 

Michael Jansen naar De Graafschap

DOETINCHEM - Feyenoorder Michael Jansen wordt de rest van het seizoen verhuurd aan De Graafschap.

'Wij hadden door de blessure van Joost Volmer nog de behoefte aan een centrale linskbenige verdediger', zegt directeur voetbalzaken Han Berger. "Dit is een win-win situatie voor beiden".

Berger ziet geen risico's in de medische situatie van Jansen. "Hij is bij Feyenoord medisch gezien binnenstebuiten gekeerd. Wij laten hem dan ook gelijk meetrainen bij het eerste en hopen dat hij snel op zijn oude niveau is", aldus Berger.

18-01-2008 FEYENOORD CONTRACTEERT MICHAEL JANSEN
Feyenoord heeft Michael Jansen gecontracteerd. De 23-jarige verdediger mocht transfervrij vertrekken bij zijn club Vitesse, waar zijn contract werd ontbonden. Het is de bedoeling dat Jansen het komende half jaar verhuurd wordt. ‘Voor ons is dit een buitenkans’, licht Peter Bosz toe. ‘Michael is een buitengewoon talentvolle speler die door pech lang buitenspel heeft gestaan. Inmiddels is hij volledig hersteld van zijn hartproblemen. Hij krijgt van ons de kans zich weer op het hoogste niveau te bewijzen.’ Jansen tekent bij Feyenoord een contract voor zes maanden, met een optie voor nog eens drie seizoenen.

Snel nieuwe club voor Jansen

ARNHEM - Zaakwaarnemer Karel van Burik verwacht dat Michael Jansen snel een nieuwe club zal vinden.

Dinsdag werd zijn contract bij Vitesse ontbonden. "Er is nog niks rond, maar ik denk dat we misschien al voor het weekend en uiterlijk maandag rond zijn met een club. Er speelt van alles."

Feyenoord is ťťn van de gegadigden. De Rotterdamse club wil Michael Jansen meteen weer verhuren, mogelijk aan Excelsior of FC Den Bosch. Jansen speelde zijn laatste officiŽle wedstrijd in mei 2005, daarna stond hij aan de kant wegens hartproblemen. Agelopen zomer werd hij fit verklaard.

Jansen verlaat Vitesse per direct

ARNHEM - Vitesse en Michael Jansen hebben in goed overleg besloten het doorlopende contract van de verdediger per direct te ontbinden. 

Reden voor de ontbinding is het voortschrijdende verschil van inzicht over de weg die Jansen na zijn medische problemen moest gaan. Beide partijen weigeren commentaar te geven. De 23-jarige Nijmegenaar stond sinds mei 2005 buitenspel vanwege hartritmestoornissen. Na een herkeuring afgelopen zomer hervatte hij wel de training.

De verdediger staat op de lijst bij eerstedivisionist FC Eindhoven.